Přerušení naší účasti v povolebním vyjednávání

Včera 23. 10. 2014, dvanáct dní od skončení voleb, byla v Novém Strašecí na plánovaném povolebním setkání ze strany ČSSD jednostranně ukončena jednání s naším volebním sdružením KDU-ČSL a SZ. Důvodem ukončení jednání byl článek zveřejněný téhož dne 23. 10. v Rakovnickém deníku s názvem “Jednání se vlečou. Čekalo se na výsledek senátních voleb.“. Text článku obsahoval kromě faktických a zcela pravdivých citací našeho volebního lídra k povolební situaci v Novém Strašecí také některá osobní neformální vyjádření. Reakce ČSSD na zmiňovaný článek byla pro nás překvapivá, považujeme ji za zcela přehnanou.

Abychom nekomplikovali situaci v  povolebních vyjednáváních mezi vítěznými stranami ČSSD a MPR-RMP směřujících doufejme k rychlému ustanovení vedení města a městské rady, byla následně obratem ze strany člena našeho vyjednávacího týmu KDU-ČSL a SZ Pavla Nováka ukončena dohoda s MPR-RMP o společném postupu v povolebních vyjednáváních.

Naše volební sdružení je v nadcházejícím volebním období připraveno plnit svoji opoziční roli, konstruktivní a důslednou kontrolou všech procesů na radnici.