Jana Vyskočilová

Jana Vyskocilova webJana Vyskočilová, rozená Matysková, narozená 1979 v Rakovníku, aktuálně na RD, 3 synové – 8 let, 4 roky a 11 měsíců.

Nové Strašecí a jeho okolí mám v sobě zaneseno  z dob, kdy jsem jako dítě jezdívala k babičce a dědečkovi na prázdniny do chatové osady na Borách. Po delší odmlce (způsobené studiem, prací a hledáním sebe sama 🙂 jsem se opět do těchto končin vrátila, když jsme se s mužem rozhodovali, kde zapustíme kořeny pro naše společné rodinné žití – od bydlení na chatě v osadě až po přestěhování do Pecínova.

Narozením mého nejstaršího syna jsem začala nacházet smysl mého vlastního života v otázkách péče a výchovy dětí a po narození dalších dvou synů se smysl mé cesty obohatil o náhled a pojetí péče o stárnoucí generaci naší společnosti (momentálně již rok pečuji o svoji 92letou babičku a snažím se ji pomáhat při hledání její vlastní cesty odchodu) – dalo by se říci, že se stále pohybuji ve stejných vodách jen každý břeh dává jiný úhel pohledu na Život a Smrt.

Jsem spoluzakladatelkou Dětského Klubu Malých Stromů, který funguje již 3 rokem jako alternativní možnost péče o děti v předškolním věku a též se snaží o obohacení dění ve městě pro rodiny s dětmi, a to listopadovou  Martinskou slavností a Velikonočními dílnami na Růžku.

Jelikož v tuto chvíli se mé síly dělí mezi mnoho mých nejbližších (děti, muž, babička a též několik domácích zvířat 🙂 a někteří se opravdu ještě bez mé fyzické podpory a péče v tom dnešním světe neobejdou, tak na intenzivnější práci pro větší celek zatím nezbývá prostor…ale nikdy neříkám nikdy a věřím, že se síly a vůle ku pomoci časem dostanou do rovnováhy a budu více aktivní i mimo rodinu.

Úplná kandidátní listina pro komunální volby 2014